Suomen ympäristöopisto SYKLI – ympäristöosaajien tekijä

Ulkoluokka eri vuodenaikoina, Vaasa (8024Z)

Loading Loading...

Ajankohta 10.10.2019
Aika 9.00
Kesto 1 pv
Paikkakunta Vaasa
Ilmoittautumisaika


Esittely

Koulutus tarjoaa menetelmiä lasten ja nuorten luonnontuntemuksen lisäämiseen ja luontosuhteen syventämiseen. Luonto on aito oppimisympäristö, se tarjoaa lapsille kokemuksia, materiaaleja ja monipuolisia mahdollisuuksia leikkiin ja tutkimiseen.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on tarjota varhaiskasvatukseen ja esi- ja perusopetukseen soveltuvia toiminnallisia vinkkejä ulkoluokan hyödyntämiseen monipuolisena oppimisympäristönä eri vuodenaikoina. Koulutuksessa käsitellään eri oppiaineiden ja oppimisen alueiden opettamista ulkoluokassa opetusta eheyttäen.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus on tarkoitettu vain opettajille ja varhaiskasvattajille. Ei opiskelijoille, työttömille tai vapaan sivistystoimen henkilöstölle. Se on osa ”Loikkaa ulkoluokkaan -luonto oppimisympäristönä” -hankkeen koulutussarjaa. Oppimisen syventämiseksi koulutukseen sisältyy varsinaisten koulutuspäivien lisäksi ennakko- ja jälkitehtävä. Vertaisoppimista hyödynnetään jakamalla kokemuksia, teemaan liittyviä toimintaideoita ja menetelmäosaamista sekä koulutuspäivänä, että sen jälkeen. Koulutus on 2 opintopisteen laajuinen ja siitä saa todistuksen.

Sisältö

Koulutuksissa on keskeistä kokemuksellisuus ja yhdessä toimiminen. Koulutuksessa kokeillaan toiminnallisesti leikkejä, harjoituksia ja tutkimusmenetelmiä. Koulutuksessa pohditaan myös ulkoluokan hyötyjä ja haasteita opetuksessa sekä tarjotaan käytännön ratkaisuja haasteisiin, kuten vuodenaikaan sopivan pukeutumisen opettamiseen Koulutukset toteutetaan ulkona liikkuen.

Hinta

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja se on osallistujille maksutonta. Osallistujat vastaavat itse matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksistaan.

Ilmoittautuminen on sitova. Jos olet estynyt tulemaan koulutukseen, peruuta osallistumisesi viimeistään viikkoa ennen, jolloin koulutuspaikkasi vapautuu. Lähempänä koulutusta sattuvan esteen vuoksi voit nimetä tilallesi toisen henkilön. Peruuttaminen tai muutokset osallistujatietoihin hoituvat kätevimmin koulutuskalenterimme kautta henkilökohtaisella tunnusluvulla, jonka saat ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@sykli.fi.

Koulutuspaikka

Purolan päiväkoti
Tiukutie 1
65300 Vaasa

Kouluttaja

Virpi Jussila , Suomen ympäristöopisto SYKLI

Lisätietoja:

050 5874257
virpi.jussila@sykli.fi
www.sykli.fi