Suomen ympäristöopisto SYKLI – ympäristöosaajien tekijä

KEKE ulkoluokassa, Hämeenkyrö (8024C)

Loading Loading...

Ajankohta 24.1.2019
Aika 9.00 - 16.00
Kesto 1 pv
Paikkakunta Hämeenkyrö
Ilmoittautumisaika


Esittely

Meillä on vain yksi maapallo ja jotta se meille riittäisi, tulisi meidän tulisi oppia elämään kestävästi. Miten opettaa lapsille ja nuorille kestävää elämäntapaa, kun asiat ovat niin abstrakteja ja moniulotteisia?

Koulutuksessa tutustutaan käytännön kautta käsitteisiin kiertotalous ja ilmastonmuutos. Samalla esitellään konkreettisia neuvoja siihen, kuinka opetuksessa voi käsitellä omaan kulutukseen vaikuttamista ja ilmastonmuutoksen hidastamista oman toiminnan avulla.

Tavoite

Koulutus tarjoaa runsaasti toiminnallisia vinkkejä siihen, kuinka kestävää kehitystä voidaan käsitellä päiväkodin ja koulun arjessa. Koulutuksessa kokeillaan käytännössä ulkoluokkaan sopivia teemanmukaisia, toiminnallisia menetelmiä luonnossa liikkuen.

TERVETULOA KOULUTUKSEEN!

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus on suunnattu opettajille ja varhaiskasvattajille. Se on osa ”Loikkaa ulkoluokkaan -luonto oppimisympäristönä” -hankkeen koulutussarjaa. Oppimisen syventämiseksi koulutukseen sisältyy varsinaisten koulutuspäivien lisäksi ennakko- ja jälkitehtävä. Vertaisoppimista hyödynnetään jakamalla kokemuksia, teemaan liittyviä toimintaideoita ja menetelmäosaamista sekä koulutuspäivänä, että sen jälkeen. Koulutus on 2 opintopisteen laajuinen ja siitä saa todistuksen.

Sisältö

Koulutuksissa on keskeistä kokemuksellisuus ja yhdessä toimiminen. Koulutukset toteutetaan pääosin ulkona. Vertaisoppimista hyödynnetään koulutuksissa jakamalla kokemuksia ja teemaan liittyviä toimintaideoita sekä menetelmäosaamista.

Hinta

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja se on osallistujille maksutonta. Osallistujat vastaavat itse matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksistaan.

Ilmoittautuminen on sitova. Jos olet estynyt tulemaan koulutukseen, peruuta osallistumisesi viimeistään viikkoa ennen, jolloin koulutuspaikkasi vapautuu. Lähempänä koulutusta sattuvan esteen vuoksi voit nimetä tilallesi toisen henkilön. Peruuttaminen tai muutokset osallistujatietoihin hoituvat kätevimmin koulutuskalenterimme kautta henkilökohtaisella tunnusluvulla, jonka saat ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@sykli.fi.

Koulutuspaikka

Mahnalan koulu
Maisematie 765
39100 Hämeenkyrö

Kouluttaja

Aulikki Laine, Virpi Jussila ja Anna Kettunen, Suomen ympäristöopisto SYKLI

Lisätietoja:
Aulikki Laine
aulikki.laine(at)sykli.fi
puh. 050 3526417