Suomen ympäristöopisto SYKLI – ympäristöosaajien tekijä

Seurakuntien ympäristövastaavana toimiminen

Loading Loading...

Ajankohta 22.5.2019
Aika
Kesto Koulutus kestää noin 4 kk
Paikkakunta Helsinki
Ilmoittautumisaika


Esittely

Seurakuntien ympäristövastaavana toimimisen koulutuskokonaisuus syventää seurankuntien ympäristöasioiden hallintaa ja ympäristöosaamista.

Koulutuksen aikana opiskelija tutustuu erilaisiin ympäristötyön kehittämisen työkaluihin, erityisesti kirkon ympäristöohjelmaan ja valitsee kehittämistyölleen kohteen.
Valittuun kohteeseen tehdään ympäristökartoitus sekä analysoidaan kartoituksen tulokset. Kartoituksen tuloksista muodostetaan kehitysehdotuksia, joille muodostetaan lopuksi jalkautussuunnitelma. Koulutukseen sisältyy kolme lähipäivää sekä itsenäistä opiskelua.

Koulutus antaa valmiudet suorittaa Ympäristöhuollon ammattitutkinnon tutkinnon osa Ympäristövastaavana toimiminen. Koulutuksen lähiopetuspäivät järjestetään Syklin tiloissa Malmilla. Koulutus on mahdollista suorittaa myös verkkokoulutuksena paikasta ja ajankohdasta riippumatta.

Koulutuksen lähipäivät:
1.) 25.4.2019 Ympäristökartoituksen työkalut, erityisesti srk-järjestelmä, ja kartoituksen suorittaminen
2.) 28.8.2019 Kartoituksen tulokset ja kehittämistoimenpiteet
3.) 2.10.2019 Kehittämistoimenpiteiden jalkautus, ympäristöviestintä

Koulutus on mahdollista suorittaa tutkintotavoitteisena koulutuksena, tai ilman tutkintotavoitetta. Tutkintotavoitteisessa koulutuksessa koulutuksen lopuksi järjestetään näyttötilaisuus.

Koulutuksen hinta

Ei tutkintotavoitteinen koulutus: koulutusmaksu 250 € / päivä + alv 24%. (yht. 750 € + alv 24%)
Tutkintotavoitteinen koulutus: koulutusmaksu 100 € (sisältäen kolme koulutuspäivää, näyttötutkintotehtävien teon ja arvioinnin).

Tavoite

Tavoitteena on syventää seurakuntien ympäristöasioiden parissa työskentelevien ympäristöosaamista sekä kehittää seurakuntien ympäristötyötä.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi on kohdennettu seurakuntien ympäristö- ja kiinteistötoimen työntekijöille sekä kirkonpalvelutyön työntekijöille. Tutkinto perustuu aikuisten näyttötutkintojärjestelmään.

Koulutuspaikka

Suomen ympäristöopisto SYKLI
Malmin kauppatie 8 B (4. krs)
00700 Helsinki

Lisätiedot

Taru Uotila
koulutuspäällikkö
taru.uotila@sykli.fi
050 370 1414

Katja Rautalin
Ympäristöhuollon asiantuntija
katja.rautalin@sykli.fi
046 920 0445