Suomen ympäristöopisto SYKLI – ympäristöosaajien tekijä

Monimuotoinen metsä -webinaari 29.10.2020

Loading Loading...

Ajankohta 29.10.2020
Aika
Kesto
Paikkakunta
Ilmoittautumisaika


Esittely

Metsien monimuotoisuus puhututtaa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Mitä muuta metsä on kuin hiilivarasto? Tavoitteena on oppia sisällyttämään ulkona oppiminen osaksi monialaisen kokonaisuuden rakentamista. Koulutuksessa annetaan ideoita ja käytännön työkaluja teeman mukaisen MOK:n rakentamiseen sekä ulkona oppimisen hyödyntämiseen osana oppimiskokonaisuutta.

Tavoite

Antaa tukea ja ideoita monimuotoisesta metsästä opetukseen ja monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnittellun varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen arkeen.

Kenelle kurssi soveltuu

Ulkoluokan ihmeet -koulutukset soveltuvat esiopetuksen ja peruskoulutuksen opettajille sekä muille kasvatusalan ammattilaisille.

Sisältö

Monimuotoinen metsä on osa Ulkoluokan ihmeet -koulutussarjaa, jonka jokaisessa koulutuksessa on kaksi koulutuspäivää. Ensimmäisessä koulutuspäivässä perehdytään metsään elinympäristönä ja oppimisympäristönä, metsäluonnon uhanalaisuuteen, metsään hiilinieluna sekä ulko-opetukseen metsässä. Koulutuksessa suunnitellaan monialaisen kokonaisuuden rakentamista oppilaita osallistaen.

Toisessa koulutuspäivässä tarkastellaan enemmän monialaisen kokonaisuuden arviointia, MOK.n suunnittelua tiedonhaun kanavia käyttäen ja opitaan erilaisia toiminnallisia reflektoinnin menetelmiä, joita voi hyödyntää osana MOK:a. Muista ilmoittautua samalla erikseen kurssiin kuuluvaan toiseen webinaariin: löydät sen nimellä "Ulkoluokan ihmeet -reflektiowebinaari" tämän koulutuskalenterin listasta. Voit valita yhden, sinulle sopivimman, reflektiowebinaarin päivistä 3.11., 4.11., 10.11. ja 1.12. Huomoithan aikataulussasi, että sinun tulee ehtiä tekemään välitehtävä ennen toista kurssikertaa.

Ulkoluokan ihmeet -koulutussarjassa otetaan ulkoluokassa oppiminen osaksi monialaisia kokonaisuuksia. Koulutuksissa kokeillaan teemaan liittyviä toiminnallisesti harjoituksia ja tutkimusmenetelmiä osana MOK:a. Myös webinaarissa saat itsellesi vinkkejä näistä työkaluista ja teemme osallistavia harjoituksia. Samalla pohditaan oppilaiden osallistamista monialaisen kokonaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen. 

Muista ilmoittautua samalla erikseen kurssiin kuuluvaan toiseen webinaariin: löydät sen nimellä "Ulkoluokan ihmeet -reflektiowebinaari" tämän koulutuskalenterin listasta. Voit valita yhden, sinulle sopivimman, reflektiowebinaarin päivistä 3.11., 4.11., 10.11. ja 1.12. Huomoithan, että sinun tulee ehtiä tekemään välitehtävä ennen toista kurssikertaa. 

 

Koulutuspaikka

Webinaari

Kouluttaja

Hanna Seimola on WWF:n ohjelmapäällikkö. Hän on opiskellut biologiaa ja kasvatustiedettä. Hän koordinoi WWF:n kansainvälistä kasvatusverkostoa.

Anna Haukka on Syklin kouluttaja ja luontokouluissa työskennellyt ekologi ja biologian ja maantieteen opettaja. Parin viime vuoden aikana hän on perehtynyt erityisesti oppilaslähtöisen opetuksen menetelmiin.

Lisätiedot

Koulutus on osallistujille maksutonta, Opetushallituksen rahoittamaa täydennyskoulutusta opettajille. Ilmoittaudu webinaariin viimeistään ma 26.10. klo 16 mennessä.

Lisätietoja: anna.haukka(at)sykli.fi, puh. 050 3677 855