Suomen ympäristöopisto SYKLI – ympäristöosaajien tekijä

Erikoiskuljetusten liikenteenohjaajan (EKL) täydennyskoulutus, 29.10.2020

Loading Loading...

Ajankohta 3.11.2020
Aika 8.00 - 16.00
Kesto 1 pv
Paikkakunta Riihimäki
Ilmoittautumisaika


Esittely

Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi) edellyttää voimassa olevaa erikoiskuljetusten liikenteenohjaajaoikeutta (EKL -oikeus) kaikilta, jotka osallistuvat erikoiskuljetusten liikenteen ohjaukseen.

Tavoite

Erikoiskuljetusten liikenteenohjaajilla on suuri vastuu huolehtia siitä, ettei kuljetus aiheuta vaaraa muille tiellä liikkujille tai tarpeettomasti häiritse muun liikenteen sujuvuutta. Liikenteenohjaaja parantaa ammattitaitoisella toiminnallaan erikoiskuljetusta suorittavien ja muiden tiellä työskentelevien työturvallisuutta sekä varmistaa kuljetettavan esineen, kuljetusajoneuvon, tien ja tien laitteiden ehjänä säilymistä.

Koulutuspäivässä kerrataan erikoiskuljetusten liikenteenohjaajan tehtävien keskeiset asiat.

Kenelle kurssi soveltuu

Henkilöt joilla on voimassa oleva erikoiskuljetusten liikenteenohjaaja oikeus.

Koulutus järjestetään, mikäli osallistujia on riittävä määrä. Ilmoittautumiset viimeistään 2 viikkoa ennen koulutusta.

Sisältö

Erikoiskuljetusten liikenteenohjaajien oikeudet ja sen osoittamiseen tarvittavan kortin myöntää Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi). Liikenneviraston myöntämät liikenteenohjaajien oikeudet ovat voimassa EKL- korttiin merkittyyn voimassaoloaikaan saakka.

EKL -oikeus on voimassa kerrallaan enintään viisi (5) vuotta. Liikenteenohjaajan oikeuden uusiminen edellyttää täydennyskoulutusta ennen edellisen oikeuden päättymistä, täydennyskoulutuspäivä ei sisällä koetta.
Erikoiskuljetusten liikenteenohjaajien koulutuksessa käydään läpi mm. liikenteenohjaajan valtaa ja vastuuta, liikenneturvallisuutta, lainsäädäntöä, kuljetuksen merkintöjä ja toimintaa liikenteenohjaajana.

Vaatimukset täydennyskoulutuspäivään osallistuvalle:

- voimassa oleva erikoiskuljetusten liikenteenohjaajan oikeus
- voimassa oleva Tieturva 1-kortti
- voimassa oleva vähintään B-luokan ajo-oikeus
=> EKL-oikeuden jatkaminen 5 vuodeksi

Hinta

272,80 EUR
Hinta sisältää ALV 24 %. Hintaan lisätään korttimaksu 40€ (0% alv) ja mahdollinen ammattipätevyysmerkinnän kirjaamismaksu 10€ (0% alv).

Ilmoittautuminen on sitova. Jos olet estynyt tulemaan koulutukseen, peruuta osallistumisesi viimeistään viikkoa ennen, jolloin koulutuspaikkasi vapautuu. Lähempänä koulutusta sattuvan esteen vuoksi voit nimetä tilallesi toisen henkilön. Peruuttaminen tai muutokset osallistujatietoihin hoituvat kätevimmin koulutuskalenterimme kautta henkilökohtaisella tunnusluvulla, jonka saat ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@sykli.fi tai p. 019 764 200.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Koulutuspaikka

Suomen ympäristöopisto SYKLI
Kaartokatu 2 (HAMK:n tilat)
11100 Riihimäki

Kouluttaja

Lisätietoa:
kouluttaja Markku Mikkola
markku.mikkola@sykli.fi
046 600 3392