Suomen ympäristöopisto SYKLI – ympäristöosaajien tekijä

Liikkuva lähiympäristö webinaari, 15.04.2020

Loading Loading...

Ajankohta 15.4.2020
Aika 9.00
Kesto 1,5 pv, kevät -syksy 2020
Paikkakunta
Ilmoittautumisaika


Esittely

Liikkuva lähiympäristö- koulutukset siirtyvät tämän kevään osalta webinaareiksi. Webinaaripäivät toteutetaan Teamsin välityksellä ja osallistumaan pääset nettiyhteydellä. Aiheena webinaareissa on etäopetus ja monialaisen ulkona oppimisen vinkit. Webinaarin aikana esittelemme tarjolla olevaa materiaalia ulkona oppimisen etäopetukseen, ideoimme yhdessä oppilaille ulkotuokioita ja linkitämme ne monialaisesti oppilaiden oman lähiympäristön tutkimiseen. Luvassa myös asiantuntijaluento lähiympäristöstä. Mukana koulutuksissa on myös kansainvälisen etäUlkoluokkapäivän esittely, jonka pitää Sanna Jahkola (Ulko-opet ry).

Tavoite

Antaa tukea ja ideoita ulko-opetuksen toteuttamiseen etänä ja monialaisesti lasten omassa lähiympäristössä.

Kenelle kurssi soveltuu

Esiopetuksen ja perusopetuksen henkilöstö

Sisältö

Webinaaripäivän sisältö
klo 9-12 Vapaaehtoinen osuus: vapaata suunnittelua, jolloin paikalla on kaksi kouluttajaa esittelemässä tarjolla olevaa etäulko-opetuksen materiaalia, keskustelemassa monialaisuudesta lasten lähiympäristössä sekä opastamassa Mappa-materiaalipankin käyttöön ideoiden haussa.
Lounastauko 12-13
klo 13-16 Asiantuntijaluento, Kansainvälisen Ulkoluokkapäivän esittely, yhteistä suunnittelua pienryhmissä ja ohjeistus omien monialaisten ulko-opetusideoiden syöttämiseksi Mappaan.
Koulutuskokonaisuuteen sisältyy ennakko- sekä jälkitehtävä sekä toiminnallinen lähipäivä syksyllä 2020. Päivät ovat: 17.8 Espoo, 24.8 Oulu ja 2.9 Tampere. Osallistumisen toiseen lähipäivään voi korvata etätehtävällä, jos lähipäivään osallistuminen on mahdotonta. Päivä sisältää toiminnallista ulkona oppimista, muun muassa teemanmukaisen suunta escape -pelin ja teemanmukaisen toiminnallisen tarinan.
Koulutus on kokonaisuudessaan 3 op.

Hinta

Koulutus on osallistujille maksutonta, Opetushallituksen rahoittamaa täydennyskoulutusta opettajille.

Koulutuspaikka

Teams ja linkki lähetetään osallistujille

Kouluttaja

Aulikki Laine kouluttanut Suomen ympäristöopisto Syklissä jo vuodesta 2012. Hän on koulutukseltaan biologian ja maantieteen opettaja. Aulikilla on pitkä kokemus ulkona opettamisesta, hän on opettanut vuosia luontokoulussa esi- ja perusopetuksen lapsia. Hän on myös oppikirjailija.
Virpi Jussila on Suomen ympäristöopisto Syklin kouluttaja. Hän on biologi ja ympäristökasvattaja sekä perhe- ja luontoliikunnan ohjaaja, jolla on pitkä ja monipuolinen kokemus ulkona oppimisen parissa.

Lisätiedot

Aulikki Laine, aulikki.laine@sykli.fi, p-050-3526417