Suomen ympäristöopisto SYKLI – ympäristöosaajien tekijä

Vesihuoltomestarin koulutusohjelma (EAT), aloitus syyskuu 2020

Loading Loading...

Ajankohta
Aika
Kesto Koulutuksen kesto on n. 1,5 vuotta ja siihen sisältyy n. 14 koulutuspäivää tarpeen mukaan.
Paikkakunta Tampere
Ilmoittautumisaika


Esittely

Koulutus alkaa syyskuussa 2020, tarkka aloituspäivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutuksen tavoitteena on antaa uusia eväitä työnjohtajana tai asiantuntijatehtävissä työskentelemiseen ja kouluttaa alalle myös uusia työnjohtajia. Koulutus sopii jatkumoksi esim. vesihuoltoalan ammattitutkinnolle, jos henkilö haluaa kehittää osaamistaan. Opiskelijalla on mahdollisuus pätevöityä ammatillisesti vesihuoltoalalle ja suorittaa uusi ympäristöalan erikoisammattitutkinto.

Kenelle kurssi soveltuu

Vesihuoltoalalla työskentelevät työnjohtajat ja asiantuntijat, vastaavat vesilaitoksenhoitajat ja vastaavat puhdistamonhoitajat. Koulutusohjelma soveltuu myös vesihuoltoalan ammattitutkinnon suorittaneille jatkokoulutukseksi sekä AMK-tutkinnon suorittaneille täydennys- tai erikoistumiskoulutukseksi.

Sisältö

Koulutus tarjoaa mahdollisuuden syventää ja päivittää olemassa olevaa osaamista. Opiskelijoiden koulutuksen tarve arvioidaan opintojen alkuvaiheessa. Koulutus sisältää vesihuoltoalalla työskenteleville tarpeelliset opintokokonaisuudet. Opiskelija voi valita koulutusteemoista itselleen sopivan vaihtoehdon.

Kaikille yhteiset osat:
• Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla
• Työyhteisössä toimiminen
Vesihuollon osaamisalan osat, joista valitaan yksi:
• Veden hankinta ja puhdistus
• Jäteveden käsittely
• Vesihuoltoverkostot
• Haja-asutusalueiden vesihuolto
Valinnaiset osat, joista valitaan yksi:
• Työnjohtaja
• Kehittämisprojektin toteuttaminen, (Asiantuntija)

Vesihuoltomestarin koulutusohjelma sisältää seitsemän lähiopetuspäivää sekä etä- ja verkko-opiskelua. Koulutusohjelma on osa ympäristöalan erikoisammattitutkintoon valmistavaa koulutusta, johon kuuluu myös yhteisiä opintoja työnjohto- tai asiantuntijatehtävissä toimiville. Koulutusaika on noin 1,5 vuotta ja sisältää noin 14 koulutuspäivää 1-2 päivän jaksoissa.

Hinta

500,00 EUR
Koulutus on valtion tukemaa ja rahoitusmuodosta sovitaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti. Opiskelijalta laskutetaan opiskelijamaksu, joka on erikoisammattitutkinnossa 500 euroa. Jos olet työtön opiskelija (TE-toimiston hyväksymä), laskutettava opiskelijamaksu on erikoisammattitutkinnossa 200 euroa. Voit kysyä lisätietoja rahoituksesta Syklistä.

Koulutuspaikka

Villa Vintti, Tampere
Kehräsaari
33200 Tampere

Lisätiedot

Lisätietoa koulutuksesta:

Jari Heiskanen
p. 050 375 2657
jari.heiskanen@sykli.fi