Suomen ympäristöopisto SYKLI – ympäristöosaajien tekijä

PERUTTU! Monimuotoinen metsä, Lahti, 24.9.2020

Loading Loading...

Ajankohta 24.9.2020
Aika
Kesto 1,5 pv, syksy 2020
Paikkakunta Lahti
Ilmoittautumisaika Ilmoittautuminen viimeistään 2 viikkoa ennen koulutusta, jolloin vahvistetaan koulutuksen toteutuminen. Minimiosallistujamäärä 15 henkilöä.


Esittely

Metsien monimuotoisuus puhututtaa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Mitä muuta metsä on kuin hiilivarasto? Tavoitteena on oppia sisällyttämään ulkona oppiminen osaksi monialaisen kokonaisuuden rakentamista. Koulutuksessa annetaan ideoita ja käytännön työkaluja teeman mukaisen MOK:n rakentamiseen.

Ulkoluokan ihmeet -koulutussarjassa otetaan ulkoluokassa oppiminen osaksi monialaisia kokonaisuuksia. Koulutuksissa opitaan ulkona liikkuen ja kokeillaan teemaan liittyviä toiminnallisesti harjoituksia ja tutkimusmenetelmiä osana MOK:a. Samalla pohditaan oppilaiden osallistamista monialaisen kokonaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen.

Koulutuksessa esitellään myös tapoja käyttää uudistuneita lajikortteja teeman mukaisissa laajemmissa yhteyksissä, kuten lajit osana ravintoverkkoa tai monimuotoista luontoympäristöä. Jokainen koulutukseen osallistuja saa Loikkaa ulkoluokkaan- kirjan, jossa esitellään ulkona opettamisen mahdollisuuksia ja myös monialaisia kokonaisuuksia ulko-opetusta hyödyntäen.

Tavoite

Tavoitteena on oppia sisällyttämään ulkona oppiminen osaksi monialaisen kokonaisuuden rakentamista. Tavoitteena on helpottaa monialaisen kokonaisuuden suunnittelua, etsiä jokaiselle sopivia keinoja oppilaiden osallistamiseen, MOK:n arviointiin ja reflektointiin.

Kenelle kurssi soveltuu

Esiopetuksen ja perusopetuksen henkilöstö

Sisältö

Koulutus sisältää 1,5 lähipäivää: 24.9.2020 9-16.

Monimuotoinen metsä on osa Ulkoluokan ihmeet -koulutussarjaa, jonka jokaisessa koulutuksessa on kaksi koulutuspäivää. Ensimmäisessä koulutuspäivässä perehdytään metsään elinympäristönä ja oppimisympäristönä, metsäluonnon uhanalaisuuteen, metsään hiilinieluna sekä ulko-opetukseen metsässä. Koulutuksessa suunnitellaan monialaisen kokonaisuuden rakentamista oppilaita osallistaen.

Toisessa koulutuspäivässä tarkastellaan enemmän monialaisen kokonaisuuden arviointia, MOK.n suunnittelua tiedonhaun kanavia käyttäen ja opitaan erilaisia toiminnallisia reflektoinnin menetelmiä, joita voi hyödyntää osana MOK:a.

HUOM! Aikaisemmasta ilmoituksesta poiketen koulutuksen toinen päivä (3h) eli ns. reflektiopäivä järjestetään etänä klo 13-16. Sille on 4 vaihtoehtoista päivää: 3.11, 4.11. 10.11 ja 1.12, joista osallistujat voivat valita itselleen sopivimman.

Hinta

Koulutus on osallistujille maksutonta, Opetushallituksen rahoittamaa täydennyskoulutusta opettajille.

Koulutuspaikka

Kivimaan koulu,
Lahdenkatu 62, Lahti

Kouluttaja

Hanna Seimola on WWF:n ohjelmapäällikkö. Hän on opiskellut biologiaa ja kasvatustiedettä. Hän koordinoi WWF:n kansainvälistä kasvatusverkostoa.
Anna Haukka
anna.haukka@sykli.fi

ja

Virpi Jussila
virpi.jussila@sykli.fi
p.050-5874257

Anna Haukka on luontokouluissa ja luontokeskuksissa työskennellyt ekologi ja biologian ja maantieteen opettaja.
Parin viime vuoden aikana hän on perehtynyt erityisesti oppilaslähtöisen opetuksen menetelmiin.

Lisätiedot

Virpi Jussila
virpi.jussila@sykli.fi
p.050-5874257