Suomen ympäristöopisto SYKLI – ympäristöosaajien tekijä

Resurssitehokkuuden koulutusohjelma, materiaali- ja energiatehokkuus (EAT), syyskuu 2019

Loading Loading...

Ajankohta Koulutus alkaa infotilaisuudella 27.9.2019 klo 9.00.
Aika
Kesto Noin 1,5 vuotta
Paikkakunta Helsinki
Ilmoittautumisaika


Esittely

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia resurssitehokkuuden kehittämiseen valitussa toimintaympäristössä. Koulutuksesta opiskelija saa työkaluja, tietoa ja ohjausta resurssitehokkuudesta sekä syventävää osaamista materiaali- ja energiatehokkuudesta.

Koulutusohjelman aihealueita ovat mm.:
• Resurssitehokkuuden käsite
• Poliittiset tavoitteet
• Säädökset ja toimenpideohjelmat
• Materiaali- ja energiatehokkuuden työkalut
• LEAN-ajattelu
• Resurssitehokkuuden kehittäminen
• Kestävät hankinnat

Koulutusohjelman aikana opiskelija laatii kehitystyönä syventymisvaihtoehtonsa mukaan joko materiaalitehokkuus- tai energiatehokkuuskartoituksen sekä kehittämissuunnitelman omalle tai asiakasorganisaatiolleen. Koulutusohjelman aikana opiskelija kerää myös aineistoa ympäristöalan erikoisammattitutkinnon suorittamiseen.

Koulutus alkaa orientaatiotilaisuudella 27.9. Suomen ympäristöopisto Syklissä (Malmin kauppatie 8B, Helsinki). Tule kuulemaan lisää koulutuksesta, ilmoittaudu mukaan infotilaisuuteen!

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia resurssitehokkuuden kehittämiseen valitussa toimintaympäristössä. Osallistuja saa työkaluja, tietoa ja ohjausta materiaali- ja energiatehokkuudesta.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka toimivat materiaalitehokkuuden ja energiatehokkuuden kehittämisteemojen parissa. Koulutukseen sisältyy tutkintotehtäviä ja kehittämistyö valittuun kohteeseen.

Sisältö

Koulutuksen aihealueita ovat mm.:
- Resurssitehokkuuden käsite
- Säädökset, toimenpideohjelmat
- Materiaali- ja energiatehokkuuden työkalut
- Resurssitehokas toiminta

Hinta

500,00 EUR + alv 0%
Koulutus on valtion tukemaa ja rahoitusmuodosta sovitaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti. Opiskelijalta laskutetaan opiskelijamaksu, joka on erikoisammattitutkinnossa 500 euroa.

Koulutuspaikka

SYKLI, Helsinki
Malmin kauppatie 8 B, 4 krs.
00700 Helsinki

Lisätiedot

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto sisältää kaikille koulutusohjelmille yhteisiä sekä koulutusohjelmakohtaisia opintoja. Koulutuksen kesto on syyskuusta 2019 joulukuuhun 2020. Koulutukseen kuuluu keskimäärin 15 lähiopetuspäivää sekä etä- ja verkko-opiskelua.

Lisätietoja saat koulutusohjelman vastuuhenkilöltä:

Taru Uotila
koulutuspäällikkö
taru.uotila(at)sykli.fi
puh. 050 370 1414